Lovci perel a Rajhradské perličky

Jak už víte, po celý školní rok 2014/2015 v naší knihovně děti pilně lovily perličky za přečtené knížky. Řada z nich nasbírala úctyhodnou šňůru perel a zbohatla spoustou knihovnických peněz – morionů. A protože se rok chýlí ke konci, je třeba vyhlásit vítěze. Nádherný perlový dort předá vítězi starosta Rajhradu pan František Ondráček, ale překvapení čeká i pro další úspěšné lovce perel.

V druhé části programu vystoupí Petr Žižka, který se inspiroval knihou Václava J. Pokorného Z Rajhradských pamětí a předloží vám pestrou směsici zábavných textů a obrázků o Rajhradě a rajhradských 17. – 19. století. Dozvíte se například, kdy měli v Rajhradě užalovaného starostu, co způsobila Magdalena Dobromila Rettigová svému příteli v rajhradském klášteře nebo proč nebyl rajhradský klášter zrušen. Milým zpestřením bude zhudebnění několika vtipných říkanek P. Václava Kříže z druhé poloviny 19. století Evou Černíkovou.

Tak tohle veselé perlení jsme si pro vás připravili předposlední červnové úterý, tj. 23.6.2015 v 18 hodin. Jste všichni srdečně zváni.

http://www.novinky.cz/vase-zpravy/jihomoravsky-kraj/brno-venkov/4862-31926-nejuspesnejsi-lovci-perel-prebirali-ceny.html

TOPlist